Universiteit Leiden

nl en

‘‘Stil lobbyen voldoet niet meer’’

Scrol door je tijdlijn op een willekeurig social media kanaal, en je zult meningen en frustratie vinden. Frustratie over asielzoekerscentra die worden gebouwd in dorpen; frustratie over handelsverdragen met de VS, Oekraïne, of welk land dan ook; en duizenden meningen over hoe politici tegenwoordig niet meer de meningen en gevoelens van de mensen meer vertegenwoordigen. Arco Timmermans, professor in Public Affairs aan het Instituut Public Administration, noemt dit een vorm van ‘grassroots’ lobbyen. Maar hoe wordt er naar deze vorm van lobbyen op sociale media geluisterd door politici, en wat zijn de mogelijke gevaren daarvan? Waarom komt dit fenomeen steeds meer voor? We vroegen professor Timmermans naar zijn mening over deze kwestie.

Lees meer op de Engelse website. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.