Universiteit Leiden

nl en

Gezond bezig, die gezondheidspsychologen

Nadenken over gezondheid is je tweede natuur als gezondheidspsycholoog bij de Universiteit Leiden. Antoinette van Laarhoven en Roos van der Vaart zetten hun kennis om in daden en liepen de halve marathon van Leiden.

Roos en Antoinette
Roos van der Vaart en Antoinette van Laarhoven

'Samen kom je verder!'

Hardlopen is voor de collega's Van Laarhoven en Van der Vaart een goede manier om te ontspannen. 'Het is heerlijk om na een lange werkdag buiten te bewegen én al rennend de dag door te spreken', aldus de loopsters. 'Misschien een beetje cliché, maar het doel was voor ons niet de finish, maar de weg ernaartoe.' Die trainingsweg was niet altijd gemakkelijk, door onder meer blessures, plensbuien en hitte. 'Maar samen kom je verder!'

In Health Psychology shirts

Aan reclame voor de Universiteit Leiden hebben de beide medewerkers bij Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie ook gedacht:  'Onze Health Psychology shirts trokken de aandacht. We kregen regelmatig opmerkingen van de lopers om ons heen: ‘als we bij jullie in de buurt blijven lopen, hoeven we ons geen zorgen te maken en komen we er wel!’' Allebei hebben ze de 21,1 kilometer na circa twee uur volbracht. Ze raden het iedereen aan om volgend jaar mee te doen, welke afstand dan ook. 'Het is echt een leuke ervaring met de andere lopers en alle supporters langs de weg!'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.