Universiteit Leiden

nl en

Top-subsidie voor 4 Leidse exacte topwetenschappers

Maar liefst vier wetenschappers ontvangen een TOP-subsidie Exacte Wetenschappen van NWO. Het gaat om astronoom Ignas Snellen, wiskundigen Tim van Erven en Charlene Kalle en informaticus Siegfried Nijssen. Met het geld worden tijdelijke onderzoeksposities gefinancierd.

Over TOP-subsidies

Uitdagende en innovatieve onderzoekslijnen versterken of vernieuwen: dat is de inzet van het programma TOP-subsidies. Deze competitie is bestemd voor aanvragen voor vernieuwend en risicovol wetenschappelijk onderzoek met een vraagstelling die van hoge kwaliteit en wetenschappelijke urgentie is. Aanvragen dienen aantoonbaar belangrijk te zijn voor astronomie, informatica en/of wiskunde. Op 4 november 2015 heeft het gebiedsbestuur Exacte Wetenschappen van NWO besloten over de toekenningen in de TOP-subsidies Exacte Wetenschappen ronde 2015, compartiment 1 en compartiment 2. Binnen compartiment 1 zijn zes aanvragen gehonoreerd en binnen compartiment 2 zijn tien aanvragen gehonoreerd.

De TOP-subsidies Exacte Wetenschappen, compartiment 1 is bedoeld voor senior onderzoekers met een bewezen track record in de afgelopen 10 jaar binnen de astronomie, informatica, wiskunde of een combinatie van deze disciplines (multidisciplinair). Het gaat hier om 2 tot 3 tijdelijke onderzoeksposities.

De TOP-subsidie Exacte Wetenschappen, compartiment 2 is bedoeld voor jonge onderzoekers die aan het begin van hun wetenschappelijke carrière staan en binnen deze doelgroep behoren tot de top van hun vakgebied. Het gaat hier om het toekennen van financiering voor 1 tijdelijke onderzoekspositie.

Compartiment 1

The next step in exoplanet characterization with CRIRES
Ignas Snellen

Compartiment 2

Online Convex Optimization for the Effective Curvature (EFFECT)
Tim van Erven

A (w)hole lot of number expansions
Charlene Kalle

Probabilistic Features for Intelligent Declarative Data Science
Siegfried Nijssen

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie