Universiteit Leiden

nl en

Openbaar Ministerie had onderzoek naar lek uit de Commissie Stiekem gewoon moeten afmaken

Waarom heeft justitie het onderzoek naar het lek uit de Commissie Stiekem van de Tweede Kamer niet gewoon afgemaakt? Waarom heeft een commissie uit de Kamer het overgenomen? Waarom deed het OM niet wat het eerder wèl had gedaan?


Die vragen stelt Geerten Boogaard, docent staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, zich hardop naar aanleiding van het onderzoek naar het al dan niet vermeende lek uit de 'geheime' Kamercommissie over de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Bladerend in de oude wet over de ministeriële verantwoordelijkheid (1855), komt Boogaard tot de conclusie dat Justitie had moeten doorgaan. 'Het Openbaar Ministerie had gewoon moeten doen wat ze ook deed op basis van de aangifte tegen het uitlekken van de naam van de kandidaat-ombudsman: fatsoenlijk onderzoek.'

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.