Universiteit Leiden

nl en

Perzenonderzoek bezorgt Waerzeggers ERC beurs

Assyriologe Caroline Waerzeggers heeft een prestigieuze European Research Council beurs binnengesleept voor haar geschiedkundig onderzoek naar de dominantie van de Perzen vanaf 550 voor Christus. De beurs bedraagt 2 miljoen euro.

Bijzondere wereldgeschiedenis

Rond 550 v. Chr. stichtten de Perzen het eerste wereldrijk. Het strekte zich uit van Libië tot India en hield meer dan twee eeuwen stand. Staten van deze omvang en duur hadden nooit eerder bestaan. De Perzen luidden dus een nieuwe fase van de wereldgeschiedenis in. Wat was de succesformule van hun dominantie? Caroline Waerzeggers onderzoekt het op basis van onontgonnen bronnenmateriaal uit Babylonië, de rijkst gedocumenteerde regio van het rijk.
 

Caroline Waerzeggers
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie