Universiteit Leiden

nl en

Beurs D’Allessandro voor onderzoek naar Italiaans

Leidse taalwetenschapper Roberta D’Allessandro heeft een prestigieuze European Research Council beurs ontvangen voor haar onderzoek naar de taal van eerste generatie Italiaanse migranten in Noord- en Zuid-Amerika. De beurs bedraagt 2 miljoen euro.

Italiaanse migranten

Roberta D’Alessandro onderzoekt de taal van de eerste generatie Italiaanse migranten in Noord- en Zuid-Amerika. Omdat de moedertaal van deze migranten – die inmiddels allemaal flink op leeftijd zijn – al snel verbasterde met Spaans, Portugees, Frans, Engels en andere migrantentalen. Dat maakt deze talen uitermate geschikt om taalkundige syntactische veranderingen te bestuderen.

Roberta D'Alessandro
Roberta D'Alessandro
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.