Universiteit Leiden

nl en

Johan Jol verdedigt Preadvies voor de NVRII Jaarvergadering op 6 november 2015

Tijdens de jaarvergadering van de NVRII zal Johan Jol zijn preadvies verdedigen.

De titel van het preadvies is: “The future of international restructurings after the implementation of WCO II and the amendment of EIR, the best is yet to come?” In het preadvies geeft Johan een historisch overzicht van 19 internationale herstructuringen die plaatsvonden in de periode 2002 – 2015 van ondernemingen die tevens in Nederland gevestigd waren. Tevens besteedt hij aandacht aan de wijzigingen die in de Nederlandse en internationale insolventiewetgeving plaats hebben gevonden in die periode en die binnenkort te verwachten zijn, zoals de aanpassing van de Europese Insolventieverordening in 2017 en de verwachten Wet Continuïteit Ondernemingen II. Tenslotte stelt hij zich de vraag of de wijzigingen in de wetgeving effect zouden hebben gehad op de wijze waarop de ondernemingen zouden zijn geherstructureerd.

Het preadvies wordt na afloop van de vergadering aan de hand van eventuele reacties op de vergadering gefinaliseerd en zal dan alsdan ook hier beschikbaar komen. 

Johan Jol is senior legal counsel bij de afdeling Legal Financial Restructuring & Recovery van ABN AMRO Bank N.V. en tevens werkzaam als onafhankelijk docent onder de naam Legal Houdini Academy ( www.legalhoudini.nl). Hij is sinds 1 september voor 1 dag per week ook verbonden aan de  de afdeling Bedrijfswetenschappen.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.