Universiteit Leiden

nl en

Freek Janssen wint KNCV Farmacochemie prijs voor beste presentatie

Freek Janssen kreeg tijdens de FIGON Dutch Medicine Days 2015 op 5 oktober in Ede de KNCV Farmacochemie prijs voor beste presentatie uitgereikt. Janssen ontvangt deze prijs voor zijn presentatie "Discovery and optimization of highly selective and reversible diacylglycerol lipase inhibitors".

Het onderzoek is uitgevoerd binnen de onderzoeksgroep Bio-Organic Synthesis onder leiding van Dr. Mario van der Stelt met als doel chemische tools te ontwikkelen voor het bestuderen van de biosynthese van endocannabinoiden. 

Naast een geldbedrag, mag hij Nederland vertegenwoordigen in een Europese competitie met alle nationale prijswinnaars op de EFMC International Symposium on Medicinal Chemistry volgend jaar in Manchester. Dit internationale symposium heeft als doel competitie en excellentie te creƫren in Medicinal Chemistry in Europa door het selecteren van een Europese winnaar uit alle nationale winnaars.

 

 

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.