Universiteit Leiden

nl en

Anthon Verweij benoemd tot secretaris INSOL Europe Academic Forum

Tijdens de najaarsconferentie van INSOL Europe Academic Forum in Berlijn is Anthon Verweij, promovendus bij de afdeling Bedrijfswetenschappen, benoemd tot secretaris van het INSOL Europe Academic Forum. Anthon heeft daarbij de werkzaamheden overgenomen van professor Paul Omar van Nottingham Trent University.

INSOL Europe Academic Forum

Het INSOL Europe Academic Forum, dat is opgericht in 2004, maakt onderdeel uit van de Europese beroepsvereniging INSOL Europe. In deze beroepsvereniging zijn ruim 1000 juristen (vaak advocaten), accountants en turnaround adviseurs verenigd die werkzaam zijn op het terrein van het insolventierecht of van wie een belangrijk deel van de praktijk bestaat uit werkzaamheden die daarmee verband houden.

Als primaire taak heeft het Academic Forum om leden die geïnteresseerd zijn in het insolventierecht en daaraan verbonden onderzoek een platform voor discussie te bieden, de ontwikkeling van onderzoeksinitiatieven op het gebied van insolventierecht aan te moedigen en te bevorderen. Enkele keren per jaar worden daartoe activiteiten georganiseerd. Het ledenbestand van het Academic Forum omvat zowel academici als juristen en financiële specialisten die zich bezighouden met ontwikkelingen en onderzoek naar het insolventierecht.

Het Academic Forum komt jaarlijks gelijktijdig met de belangrijkste conferentie van INSOL Europe tezamen en organiseert eveneens halfjaarlijkse conferenties over geschikte thema's van belang voor de praktijk en voor academici. Conferenties hebben in het verleden plaatsgevonden in Praag (2004), Amsterdam (2005), Monaco (2007), Leiden en Barcelona (2008), Brighton en Stockholm (2009), Leiden en Wenen (2010), Milaan, Venetië en Jersey (2011), Nottin gham en Brussel (2012), Trier en Parijs (2013), Leiden en Istanbul (2014), alsmede Trier, Nottingham en Berlijn (2015).

Bestuur INSOL Europe Academic Forum

Op de conferentie in Parijs werd professor Christoph Paulus (Humboldt Universiteit Berlijn) verkozen tot voorzitter van het Academic Forum voor een termijn van drie jaar van 2013 tot en met 2016. Anthon Verweij (Leiden Law School) fungeert als secretaris, terwijl Florian Bruder (Max Planck Instituut, Hamburg), professor Jessica Schmidt (Universiteit van Bayreuth), Jenny Gant (Nottingham Law School), Myriam Mailly en Emmanuelle Inacio (INSOL Europe Technical Officers), Rolef de Weijs (Universiteit van Amsterdam) en professor Michael Veder (Radboud Universiteit Nijmegen) algemene bestuursleden van het Academic Forum zijn. Professor Rebecca Parry (Nottingham Law School) is de redacteur van de Conference Proceedings serie en ambtshalve lid.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.