Universiteit Leiden

nl en

Marieke Vinkenoog benoemd tot assessor faculteitsbestuur 2015-2016

Marieke Vinkenoog neemt dit collegejaar de functie van assessor binnen het faculteitsbestuur op zich. De assessor behartigt de belangen van de studenten binnen de faculteit door als student-lid zitting te nemen in het faculteitsbestuur. Naast het assessorschap start Marieke haar masterstudie Mathematics, met de specialisatie Statistical Science for the Life and Behavioural Sciences.

Tijdens haar bachelorstudie Biologie was Marieke actief als studentassistent van de opleiding. Marieke: ‘Als studentassistent voelde ik me betrokken bij de opleiding en ik merkte dat ik dat ik daar echt blij van werd. Om op een hoger niveau betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van de faculteit heb ik besloten om te solliciteren naar het assessorschap bij het faculteitsbestuur. En dat is gelukt!

Marieke Vinkenoog

Wat doet de assessor van het faculteitsbestuur precies?

Marieke gaat zich dit jaar onder andere bezig houden met het verbeteren van informatievoorziening aan de studentleden van de opleidingscommissies. De opleidingscommissies zijn verantwoordelijk voor de evaluatie van onderwijs binnen de faculteit, en het belangrijkste orgaan waar concrete problemen aan de orde kunnen worden gesteld. Verder gaat ze zich bezighouden met de ontwikkeling van ICT en onderwijs en neemt ze plaats in het Leids Assessoren Overleg (LAssO), waar zij o.a. advies geeft aan Studenten- en Onderwijszaken (SOZ), over de verdeling van de beschikbare middelen voor de studieverenigingen.

Medezeggenschap

De assessor behartigt de belangen van de faculteit. Daar is de laatste tijd landelijk veel om te doen geweest. Maar in Leiden is dat allemaal veel beter geregeld, vertelt Marieke. ‘Er heerst geen ontevredenheid bij de studenten, hooguit kunnen de onderwijsroosters wat eerder online worden gezet.’

Meer over de assessor
Het faculteitsbestuur

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.