Universiteit Leiden

nl en

Fundamenteel onderzoek voor optimale kwaliteit tin coatings

Prof.dr. Marc Koper gaat onderzoek doen naar het chemische proces van vertinnen om de kwaliteit van tinnen coatings te optimaliseren. Hij krijgt hiervoor een subsidie ter waarde van 284.744 euro van de Technologiestichting STW en Tata Steel.

Koper gaat de wisselwerking tussen elektrolyse en oppervlaktestructuur onderzoeken en zo de optimale condities bepalen waaronder de beste kwaliteit van tin coating kan worden gemaakt. In een procesmodel gaat hij samen met onderzoekers van Tata Steel Europe in IJmuiden beschrijven hoe de optimale stroomdichtheid precies kan worden berekend.

Met het geldbedrag gaat Koper een promovendus aanstellen voor een periode van 4 jaar.

Zie ook

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.