Universiteit Leiden

nl en

Topambtelijk leiderschap in tijden van verandering

In opdracht van Algemene Bestuursdienst van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Bureau ABD) heeft het Leiden Leadership Centre van de Universiteit Leiden onderzoek gedaan naar topambtelijk leiderschap in tijden van verandering.

Dit onderzoek naar ‘nieuw publiek leiderschap’ reikt bouwstenen aan voor reflectie en inspiratie, om daarmee bij te dragen aan een toekomstbestendige visie op topambtelijk leiderschap in de Rijksdienst.

In het rapport worden de verschillende visies op leiderschap toegelicht. Daarnaast wordt meer gedetailleerd gekeken naar het leiderschapslandschap en specifieke contexten.

Het onderzoek is uitgevoerd door Nikol Hopman, hoofd van het Leiden Leadership Centre, met medewerking van Caspar van den Berg.

Nikol Hopman

Nikol Hopman is hoofd van het Centre for Professional Learning en tevens van het Leiden Leadership Centre van Universiteit Leiden - Campus Den Haag. Zij heeft jarenlange ervaring met het leren en ontwikkelen van professionals, beleidsmakers, beslissers en beïnvloeders in Nederland en internationaal. Ze doet onderzoek naar het leren van leiderschap, waarbij zij leiderschap in context plaatst en aandacht besteedt aan de verschillende beelden en verwachtingen tussen generaties.

Caspar van den Berg

Caspar van den Berg is universitair hoofddocent bij het Instituut Bestuurskunde van Universiteit Leiden -  Campus Den Haag. Hij geeft onderwijs op het gebied van Management van de Publieke Sector, Multi-Level Governance, Europeanisering van Binnenlands Bestuur, en Politiek, Bestuur en Media.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.