Universiteit Leiden

nl en

Nikol Hopman

Directeur Centre for Professional Learning

Naam
Drs. N. Hopman
Telefoon
+31 70 800 9560
E-mail
n.hopman@fgga.leidenuniv.nl

Nikol Hopman is directeur van het  Centre for Professional Learning (CPL) van de Universiteit Leiden - Faculteit Governance and Global Affairs. Zij heeft jarenlange ervaring met het leren en ontwikkelen van professionals, beleidsmakers, beslissers en beïnvloeders in Nederland en internationaal. Haar kracht is ideevorming, het ontwikkelen van nieuwe concepten en het vormgeven van programma’s. Het bij elkaar brengen van hoogwaardige kennis en de vertaling naar dilemma’s in de praktijk. Daarnaast doet zij vanuit de Faculteit Governance and Global Affairs onderzoek naar het leren van leiderschap, waarbij zij leiderschap in context plaatst en aandacht besteedt aan de verschillende beelden en verwachtingen tussen generaties. In 2012 heeft zij, samen met Professor Keith Grint en Anne Murphy, het ‘Learning Leadership Lab’ geïnitieerd, een action-based research, dat leadership challenges in kaart brengt.

Eerder werkte zij bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten aan de versterking van lokaal bestuur in Latijns-Amerika en Sub-Sahara Afrika, waar zij het ‘Municipal Management Training Programme’ ontwikkelde. Bij ROI Opleiding Coaching en Advies zette zij het Centre for Public Leadership op, ontwikkelde zij de ‘Leergang Publiek Leiderschap’ voor topmanagers en deed zij, in opdracht van BZK, onderzoek naar ambtelijk leiderschap in Europa.

Haar publicaties zijn onder andere:

- ‘Samen voorbij Weber, op weg naar nieuwe verbindingen tussen politici en ambtenaren’, in: ‘Verbonden Verantwoordelijkheden in het Publieke Domein’,ism dr. K. Breed, red.: Tias Nimbas (Lemma, 2009, ISBN 978-90-5931-436-8).

- Vernieuwend leiderschap, persoonlijke reflecties uit de praktijk (SDU, 2006, ISBN90-12-11709-7)

- Excellent Public Leadership, 7 competencies for Europe (SDU, 2005, ISBN 90-12-11033-5)

- Public Leadership for Europe: Towards a Common Competence Frame (2004, ISBN 90-807848-5-0)

- Next Public Leadership

Directeur Centre for Professional Learning

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Centre for Professional Learning

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag
Kamernummer B2.07

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.