Universiteit Leiden

nl en

Bioloog en ondernemer Wouter Bruins door Vrij Nederland verkozen tot Nerd van het jaar

Bioloog en ondernemer Wouter Bruins is door Vrij Nederland uitgeroepen tot 'Nerd van het jaar'! Bruins zit niet bepaald met de titel. Integendeel, hij vindt het een geuzennaam. Hij kreeg de titel vanwege zijn uitvinding 'Amplino', een low budget Malaria detector. Het prototype bouwde hij zelf met wat duct tape, een schoenendoos en onderdelen van een föhn.

In de Leidse biologie-laboratoria ontwikkelde hij Amplino verder door. De schoenendoos is vervangen door een strak vormgegeven kunststof koffer en Wouter maakt zich op voor de eerste serieuze praktijktoets.

‘Deze zomer gaan we in het Rotterdamse Havenziekenhuis grootschalig testen met ingevroren bloed van malariapatiënten. En we hebben in Zambia een plek gevonden voor de eerste klinische trials.’

In de media

Lees het Artikel van Vrij Nederland
Interview met Eva Jinek in ‘Met het oog op morgen’ NPO Radio1
Interview met Eva Jinek
Interview op 3FM

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.