Universiteit Leiden

nl en

Bas Mulder Awards voor LUMC-onderzoekers

LUMC-onderzoekers dr. Noel de Miranda en dr. Sven Mieog ontvingen op 1 juni in Alpe d’Huez ieder een Bas Mulder Award van Alpe d'HuZes. In totaal werden drie Awards uitgereikt, samen goed voor 2 miljoen euro. Het geld is bedoeld voor onderzoek naar kanker.

Dr. Noel de Miranda gaat met de subsidie onderzoeken hoe immunotherapie gebruikt kan worden om mensen met darmkanker te behandelen. Dit doet hij door te kijken welke proteïnen er anders zijn in kankercellen dan in gezond weefsel. Vervolgens wil hij het afweersysteem stimuleren met deze proteïnen, zodat het zelf in staat is de kankercellen op te ruimen.

Chirurgie bij alvleesklierkanker

Dr. Sven Miog wil de chirurgische behandeling van alvleesklierkanker verbeteren. Op dit moment wordt er nog te vaak door de tumor heen gesneden bij een operatie, waardoor er tumorcellen kunnen achterblijven. Met nieuwe beeldvormende technieken wil Mieog ervoor zorgen dat artsen tumorcellen en gezonde cellen beter van elkaar kunnen onderscheiden om de tumor volledig te kunnen verwijderen.  

Zie ook

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.