Universiteit Leiden

nl en

Erepenning voor Jouke de Vries

Prof.dr. Jouke de Vries heeft uit handen van burgemeester Jozias van Aartsen de erepenning van de stad Den Haag ontvangen bij zijn afscheid als decaan van de Campus Den Haag. Sinds 1 mei is De Vries hoogleraar Governance and public policy en decaan van de faculteit Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

Bewonderingswaardige groei

Campus Den Haag groeide onder leiding van De Vries uit tot een volwaardige, zevende faculteit van de Leidse universiteit. De faculteit concentreert zich op thema’s zoals politiek, bestuur, veiligheid en (internationaal) recht. Inmiddels studeren ongeveer 2500 studenten op de Campus Den Haag, onder meer aan het succesvolle Leiden University College The Hague en bij de opleidingen Bestuurskunde en International Studies (onderdeel van de Faculteit der Geesteswetenschappen).

Voortdurende samenwerking

In 1999 werd De Vries benoemd tot wetenschappelijk directeur van de Haagse vestiging van de Universiteit Leiden en in 2011 werd hij decaan van de Campus Den Haag. Daarbij zocht hij voortdurend samenwerking met de gemeente Den Haag, departementen, internationale organisaties, bedrijfsleven en andere kennisinstellingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie