Universiteit Leiden

nl en

LUMC-hoogleraar krijgt prijs op Zeldzame Ziektendag

Prof. Judith Bovée kreeg zaterdag een prijs uitgereikt op Zeldzame Ziektendag. De prijs is een blijk van waardering vanuit de gezamenlijke patiëntenverenigingen voor haar wetenschappelijk en diagnostisch werk op het gebied van zeldzame bottumoren.

Judith Bovée, hoogleraar Pathologie in het LUMC, kreeg op Zeldzame Ziektendag de Zeldzame Engel Award in de categorie professional/ wetenschapper uitgereikt. Wereldwijd wordt ieder jaar op 28 februari aandacht gevraagd voor mensen met een zeldzame ziekte tijdens International Rare Disease Day.

Ongeveer één miljoen Nederlanders hebben te maken met een van de naar schatting 6.000 zeldzame aandoeningen. Het doel van de landelijke Zeldzame Ziektendag is aandacht te vragen voor alle mensen in Nederland die een zeldzame ziekte hebben.

Bottumoren en wekedelentumoren

Prof. Bovée is gespecialiseerd in de pathologie van bot- en wekedelentumoren. Haar onderzoek richt zich op het ophelderen van de ontstaansmechanismen van goedaardige en kwaadaardige tumoren van het skelet en de weke delen, zoals spier- en bindweefsel.

Topreferente zorg

Naast reguliere zorg kunt u bij het LUMC terecht voor de behandeling van complexe en zeldzame ziektebeelden. Topreferente zorg noemen we dat. Dit is zorg voor patiënten die een zeer specialistische behandeling nodig hebben. Het LUMC is expertisecentrum voor bot- en wekedelentumoren.   

Zie ook

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.