Universiteit Leiden

nl en

Vici voor Eveline Crone

Eveline Crone is één van de vier Leidse wetenschappers die in 2014 een Vici-beurs toegekend heeft gekregen uit de venieuwingsimpuls van de nationale wetenschapsfinancier NWO . Met deze subsidie van 1,5 miljoen euro kan zij een eigen onderzoeksgroep opzetten en promovendi aanstellen.​

The neural signature of self-concept development in adolescence

Adolescenten hebben een veranderend zelfbeeld. Hierdoor zijn ze extra gevoelig voor andermans mening. Dit kan hun vorming in de maatschappij soms belemmeren. Nieuwe inzichten uit hersenonderzoek laten zien dat verschillende aspecten van het zelfbeeld in het brein aanwijsbaar zijn. Dit onderzoek bekijkt hoe deze hersengebieden zich ontwikkelen in adolescenten.

Tekst laatst gewijzigd: 17-02-2015

 

Vernieuwingsimpuls NWO

Vici is een van de persoonsgebonden financieringsvormen van NWO om wetenschappelijk talent te stimuleren. De beurs is een impuls en creëert ruimte voor een groot aantal jonge onderzoekers die in hun onderzoeksgroepen gaan werken. De onderzoekers zijn vrij om hun onderzoeksonderwerp te kiezen.

Vici maakt onderdeel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO, bestaande uit een Veni-, Vidi- en Vici-beurs. Hiermee biedt NWO wetenschappers in verschillende stadia binnen hun carrière de mogelijkheid om grensverleggend onderzoek te doen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.