Universiteit Leiden

nl en

Vier NWO-Top subsidies voor Leidse exacte wetenschappen

Maar liefst vier Leidse wetenschappers in de astronomie en wiskunde hebben een TOP-subsidie toegekend gekregen van NWO. Het gaat om prof.dr. Koen Kuijken, dr. Robin de Jong, dr. Ivo Labbé en dr. Elena Rossi. In totaal ontvangen de wetenschappers 6 miljoen euro. NWO verdeelde in totaal 6 miljoen euro over 16 projecten gehonoreerde projecten.

De TOP-subsidie van is voor vernieuwend, grensverleggend en risicovol onderzoek dat niet aan een specifiek onderwerp is gebonden. De TOP-subsidies zijn opgedeeld in 2 compartimenten, te weten Compartiment 1 voor senior onderzoekers met een bewezen track record van significante onderzoeksresultaten in de afgelopen 10 jaar, en compartiment 2 voor junior onderzoekers die aan het begin van hun wetenschappelijke carrière staan.

Toekenning Top compartiment 1

Testing gravity on the largest scales with kids and friends 

Prof. dr. Koen Kuijken

In totaal is 4 miljoen euro verdeeld over zeven projecten.

Toekenningen Top compartiment 2

Refined tautological relations on moduli spaces of curves

Dr. Robin de Jong

Rise and shine: the earliest red galaxies in the universe

Dr. Ivo Labbé

Discover More HyperVelocity Stars to shed light on the Galaxy 

Dr. Elena Rossi

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.