Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Vier NWO-Top subsidies voor Leidse exacte wetenschappen

Maar liefst vier Leidse wetenschappers in de astronomie en wiskunde hebben een TOP-subsidie toegekend gekregen van NWO. Het gaat om prof.dr. Koen Kuijken, dr. Robin de Jong, dr. Ivo Labbé en dr. Elena Rossi. In totaal ontvangen de wetenschappers 6 miljoen euro. NWO verdeelde in totaal 6 miljoen euro over 16 projecten gehonoreerde projecten.

De TOP-subsidie van is voor vernieuwend, grensverleggend en risicovol onderzoek dat niet aan een specifiek onderwerp is gebonden. De TOP-subsidies zijn opgedeeld in 2 compartimenten, te weten Compartiment 1 voor senior onderzoekers met een bewezen track record van significante onderzoeksresultaten in de afgelopen 10 jaar, en compartiment 2 voor junior onderzoekers die aan het begin van hun wetenschappelijke carrière staan.

Toekenning Top compartiment 1

Testing gravity on the largest scales with kids and friends

Prof. dr. Koen Kuijken

In totaal is 4 miljoen euro verdeeld over zeven projecten.

Toekenningen Top compartiment 2

Refined tautological relations on moduli spaces of curves

Dr. Robin de Jong

Rise and shine: the earliest red galaxies in the universe