Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek Prof.Dr. Arjen Doelman geselecteerd binnen het programma Mathematics of Planet Earth van NWO

Het onderzoeksproject van Prof.Dr. Arjen Doelman ‘Adaptive Semi-Strong Ecosystem Dynamics’ is geselecteerd voor financiering als een van de 7 onderzoeksprojecten binnen het programma Mathematics of Planet Earth (MPE) van NWO.

Aansluitend op het internationale initiatief Mathematics of Planet Earth, dat onder de UNESCO vlag is gelanceerd, ontwikkelde NWO-Exacte Wetenschappen binnen Nederland een gelijknamig onderzoeksprogramma. Dit programma stimuleert wiskundig onderzoek dat bijdraagt aan het beter begrijpen van essentiële dynamica en onzekerheid van “earth systems”. De verschillende onderzoeken laten zien wat wiskunde kan betekenen voor de uitdagingen waarvoor we ons gesteld zien met betrekking tot klimaatveranderingen, duurzaamheid, natuurrampen, ecologie, biodiversiteit en epidemiologie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.