Universiteit Leiden

nl en

Speeddaten met vrouwelijke natuurkundigen, high tea en zelf onderzoek doen op de Physics Ladies’ Day

Speeddates met studentes Natuurkunde en vrouwelijke (technisch) natuurkundigen uit het bedrijfsleven, een college volgen van natuurkundige prof.dr. Doris Heinrich, zelf onderzoek doen en een High Tea. Daarvoor kwamen zo'n 90 meisjes naar de Physics Ladies's Day op 31 oktober.

In Nederland kiezen steeds meer meisjes voor een bèta/technische opleiding, speciale voorlichtingsactiviteiten voor meisjes zoals deze lijken hun vruchten af te werpen.
De vwo-meisjes van diverse middelbare scholen werden feestelijk ontvangen in het Huygens Laboratorium van de Universiteit Leiden.

Merel (16 jaar) uit Numansdorp

‘De Physics Ladies’ Day heeft mijn visie op Natuurkunde veranderd. Ik wist niet zo goed wat ik met Natuurkunde kon. Door het speeddaten met professionals kwam ik erachter dat je heel veel met Natuurkunde kan en dat organisaties ook graag mensen willen die Natuurkunde hebben gestudeerd. Als meisjes twijfelen over Natuurkunde of niet weten wat het is, dan is dit een leerzame dag.’

Patou (16 jaar) en Loladina (16 jaar) uit Den Haag

‘We zijn ons nu aan het oriënteren wat voor studierichting we op willen en dit was een goede dag om met de studie Natuurkunde kennis te maken. We vonden het fijn om met de studenten te praten. De studenten maken de studie echt mee en kunnen het beste vertellen wat de studie inhoudt.’

Zoë (16 jaar) en Julia (16 jaar) uit Zoetermeer

‘We hadden het beeld dat Natuurkunde moeilijk is, heel erg technisch en een beetje saai. Onze docent raadde ons aan om naar deze dag te gaan. Nu we hier zijn vinden we Natuurkunde heel leuk en valt het mee hoe moeilijk het is. Je hoeft echt nog niet alles te weten. Docenten en studenten helpen je graag om dingen uit te leggen en uit te tekenen.’

Kom kennismaken

Heb je de Physics Ladies’ Day gemist? Kom kennismaken tijdens Proefstuderen op 28 november 2014.
Programma en aanmelden

Foto: Peter Sietsema | Sietsema Productions

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.