Universiteit Leiden

nl en

Nature’s peepshow

Wat is de evolutionaire oorzaak van de enorme variatie in de vorm van geslachtsdelen van mensen en dieren? Standjes die mensen bij seks kunnen innemen steken braafjes af tegen de wilde capriolen van sommige dieren. En er zijn dieren met een zingende penis. Wat zeggen onze geslachtsdelen over wie we zijn en hoe we ons gedragen? Op 5 juni organiseert Naturalis After Dark een speciale avond rond het verschijnen van Bioloog Menno Schilthuizen's nieuwe boek: Darwins Peepshow.

Op het programma staan in ieder geval een flitscollege van en een interview met prof.dr. Menno Schilthuizen, de column ‘Lulverhaal’ door Stephan van Duin (schreef columns voor o.a. Playboy, Kijk en NRC.Next), een flitscollege door klinisch psychologe Stephanie Both (LUMC), een pecha kucha over seksueel kannibalisme bij spinnen door Jeremy Miller (Naturalis), een quiz over dierengeslachtsdelen, een speech door Peter Koomen ter ere van Menno, en filmpjes over het thema ‘geslachtsdelen’ door fotostripmaker Ype Driessen en animator Bruno van Wayenburg. In de pauze kun je naar een opwindende peep show kijken, en is het boek van Menno met korting te koop.

Praktische informatie

Locatie: Naturalis, Pesthuislaan 7 in Leiden
Tijd: Van 20.00 uur stipt tot circa 22.30 uur. 
Inloop: Vanaf 19.30 uur.
Kaartjes: Kosten 7,50 euro per persoon. Graag contant en gepast betalen aan de deur.
Reserveren: Mail je naam, de datum van de show en de hoeveelheid kaartjes die je wil reserveren naar afterdark@naturalis.nl

Reserveren is aan te raden, het aantal plaatsen is namelijk beperkt.

Hier alvast een trailer van Menno’s boek

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.