Universiteit Leiden

nl en

Eric Storm actief tijdens herdenkingsjaar van El Greco

In 2014 is het 400 jaar geleden dat de beroemde Spaanse schilder El Greco in Toledo overleed. Eric Storm is op verschillende vlakken betrokken bij dit herdenkingsjaar.

In 2014 is het 400 jaar geleden dat de beroemde Spaanse schilder El Greco in Toledo overleed. Dit wordt dit jaar in zowel Spanje als zijn geboorteland Griekenland met een groot aantal activiteiten herdacht, waarbij ook veelvuldig verwezen wordt naar Storms  De ontdekking van El Greco. Aartsvader van de moderne kunst (Bert Bakker 2006), dat in 2011 als  El descubrimiento del Greco. Nacionalismo y arte moderno (1860-1914) in een Spaanse vertaling is verschenen. Storm is als geïnterviewde en wetenschappelijk adviseur betrokken geweest bij de totstandkoming van een documentaire over de herontdekking van El Greco (regisseur Juan José López Linares), die momenteel te zien is op de expositie  Entre el cielo y la tierra. Doce miradas al Greco, cuatrocientos años despuésin het Museo Nacional de Escultura te Valladolid (en vanaf 10 september in de Real Academia de Bellas Artes te Madrid). Ook was hij op 2 mei jongstleden te horen in het aan El Greco gewijde programma El Marcapáginas op Radiogestiona.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.