Universiteit Leiden

nl en

Stefan Thewissen en Olaf van Vliet winnen prijs beste paper

Stefan Thewissen en Olaf van Vliet, van Afdeling Economie, hebben de 'Aldi J.M. Hagenaars Memorial Award' van de Luxembourg Income Study gewonnen.

LIS is een gerenommeerd onderzoekscentrum voor internationaal onderzoek naar inkomensverschillen. Jaarlijks reikt LIS een prijs uit voor de beste working paper geschreven door een onderzoeker jonger dan veertig. 
In de prijswinnende paper onderzochten Stefan Thewissen en Olaf van Vliet, samen met Chen Wang die reeds in 2012 de prijs had gewonnen, of sectorale verschillen in loonongelijkheid en werkgelegenheid verklaard kunnen worden door verschillen in blootstelling aan internationale handel, technologische vooruitgang of veranderingen in arbeidsmarktinstituties. 

De paper: Sectoral trends in earnings inequality and employment: International trade, skill-biased technological change, or labour market institutions? en de 'sectorale database' met gegevens over loonniveaus en werkgelegenheid voor 21 sectoren in 12 ontwikkelde landen tussen 1969-2005 zijn beschikbaar gesteld voor andere onderzoekers. 

Naast een geldprijs zijn de auteurs uitgenodigd voor een presentatie van de paper tijdens de 2014 LIS Summer Workshop in Luxemburg. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.