Universiteit Leiden

nl en

Tijmen Booij ontvangt Suzanne Hovinga prijs voor beste Master stageproject

Tijmen richtte zich op de ontwikkeling van een screening platform waarop prostaatkankercellen worden onderzocht in een driedimensionale celkweek. De 3D celkweken bieden een betere fysiologische omgeving om stoffen te testen dan de 2D omgeving. Het platform is geoptimaliseerd voor gebruik met 384-wells platen, waardoor veel stoffen tegelijk getest kunnen worden.

Verschillende factoren heeft de jury doen besluiten dat Tijmen de winnaar moest worden. Zo heeft hij zijn stage met een 9 afgerond en is hij cum laude afgestudeerd. Met zijn stageproject heeft Tijmen meteen al de juiste ingrediënten voor een wetenschappelijke publicatie en heeft inmiddels al een promotieplaats aangeboden gekregen.

Tijmen was ontzettend blij met het nieuws dat hij de Suzanne Hovinga award 2013 gewonnen heeft. Hij bedankt de Suzanne Hovingastichting voor deze eer. “Ik denk dat ik het geld ga gebruiken om volgend jaar naar een internationale wetenschappelijke conferentie te kunnen”.

Hovingaprijs

De Hovinga prijs is voor de beste stage binnen het Leiden Academic Center for Drug Research (LACDR)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.