Universiteit Leiden

nl en

Met een Rubicon wiskundig onderzoek doen in Oxford naar de ontwikkeling van patronen in de natuur

Wiskundige Frits Veerman is een van de twintig pas gepromoveerde onderzoekers die een Rubiconsubsidie toegekend hebben gekregen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Gedurende 24 maanden gaat hij onderzoek doen naar de ontwikkeling van patronen in de natuur, vanuit een wiskundig perspectief.

Veerman’s gehonoreerde onderzoeksproject:

Groeiende patronen: hoe een zebravis aan zijn strepen komt 
Patronen komen overal in de natuur voor: als pigmentstrepen op dierenhuid, maar ook in de ontwikkeling van ledematen van een embryo, of als begroeiingsgebieden aan de rand van de woestijn. De onderzoekers bekijken de ontwikkeling van patronen in een groeiende omgeving, vanuit een wiskundig perspectief.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.