Universiteit Leiden

nl en

'Turkey. A Modern History' nu in negen talen

Het boek Turkey. A Modern History van Prof.dr. Erik-Jan Zürcher, hoogleraar Turkish Studies, is nu in negen talen gepubliceerd. Deze maand verschenen de Arabische en Poolse vertalingen.

Het boek Turkey. A Modern History van Prof.dr. Erik-Jan Zürcher, hoogleraar Turkish Studies, is nu in negen talen gepubliceerd. Deze maand verschenen de Arabische en Poolse vertalingen.

Het boek van Zürcher verscheen in 1993 en is inmiddels te verkrijgen in het Nederlands, Turks, Grieks, Italiaans, Hebreeuws, Indonesisch en - sinds deze maand - Arabisch en Pools. De Turkse editie is inmiddels aan de veertigste oplage toe. Aan een Albanese vertaling wordt gewerkt.

Turkey. A Modern History

Turkije is een bijzonder land: een regionale grootmacht tussen drie brandhaarden (het Midden-Oosten, de Balkan en centraal-Azië); zelf een potentiële brandhaard, met een opkomend fundamentalisme, een guerrilla-oorlog in de Koerdische provincies en een eigensoortige wankele democratie. Een land dat zijn houding tegenover het Westen nog steeds moet bepalen. Tegelijk is het een land waarmee we in het Westen en in Nederland reeds veel te maken hebben, als NAVO-bondenoot, als thuisland van de honderdduizenden immigranten en als een toeristiche bestemming in opkomst. Het boek behandelt de Turkse geschiedenis vanaf de Ottomanen in de 19e eeuw tot aan 1995.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.