Universiteit Leiden

nl en

Björn de Rijk wint scriptieprijs GQT 2011-2012

Het onderzoekscluster Geometry and Quantum Theory (GQT) heeft aan Björn de Rijk, in augustus 2012 afgestudeerd bij Marcel de Jeu en huidig MI promovendus, de GQT Student Prize 2011-2012 toegekend voor zijn masterscriptie “The Order Bicommutant”.

In deze scriptie wordt onderzocht in hoeverre von Neumann's Bicommutant Stelling in Hilbert ruimten -- een fundamenteel result voor de theorie van de operatorenalgebra's -- een analogon heeft in Riesz ruimten. De jury was onder de indruk van de duidelijke opzet van de scriptie en de wijze waarop hierin systematisch een nieuw stuk wiskunde wordt ontwikkeld. De resultaten zullen in een internationaal tijdschrift gepubliceerd worden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.