Universiteit Leiden

nl en

Masteropleiding Physics in Leiden de beste

Uit onderzoek van de Keuzegids Master 2012 blijkt dat de masteropleiding Physics in Leiden de beste natuurkunde masteropleiding van Nederland is. Physics in Leiden blinkt uit op de gebieden: programma, toetsing, docenten, onderzoek, vaardigheden, voorbereiding op de loopbaan, studielast, informatie, contact en faciliteiten. Een indrukwekkende lijst!

De masteropleiding Physics kent een onderzoeksspecialisatie van twee jaar en drie specialisaties met een bredere oriëntatie, die minimaal één jaar van het natuurkundecurriculum combineren met een opleiding gericht op een specifiek carrièreperspectief.

Research in Physics

  • Research in experimental physcis
  • Research in theoretical physics
  • Research in Physics, Casimir pre-PhD
  • Research in Physics, Cosmology

Specialisaties met brede oriëntatie

  • Physics and Science Based Business
  • Physics and Science Communication and Society
  • Physics and Education

Meer informatie over de opleiding

Welke masters zijn meesterlijk?

In een goede masteropleiding kun je actief je kennis en vaardigheden verdiepen, met begeleiding van prima docenten. Luisteren naar saaie verplichte hoorcolleges: in de masterfase moet je dat achter je laten. Je wilt je grenzen verleggen, een mooi ‘meesterwerk’ maken en dan als volleerd onderzoeker of professional de wijde wereld in.

Zoals de top-10 van de Keuzegids Masters laat zien, zijn de sterkste masteropleidingen vaak kleinschalig en specialistisch. De kwaliteit zit hem niet alleen in het programma en de docenten, maar ook in medestudenten. Die hebben bij deze opleidingen meestal een heel bewuste keuze gemaakt, en aan selectie-eisen voldaan.

In de bètavakgebieden zijn er in Leiden veel masters waar je positief verrast wordt door een stevig programma en inspirend contact met docenten:

Astronomy: niet op de eerste plek geëindigd, maar krijgt een hoger puntenaantal dan de meeste gouden medailles. 
Computer Science: een gemiddelde totaalscore maar beter dan gemiddeld op de gebieden docenten, studielast en contact.
Life Science & Technology: een gemiddelde totaalscore maar beter dan gemiddeld op de gebieden toetsing, docenten, onderzoek en contact.
Mathematics: totaalscore is beter dan gemiddeld, met name op de gebieden programma, toetsing, docenten, onderzoek, vaardigheden, informatie en contact.

Keuzegids Masters 2012

De Keuzegids Masters 2012 is een consumentengids voor studenten en studiedecanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies. In de Keuzegids kun je kennis maken met verschillende masterprogramma’s en ze onderling vergelijken op basis van kwaliteit.

De Keuzegids verschijnt in boekvorm, maar is vanaf donderdag 26 april 2012 ook beschikbaar als online versie. Scholen en instellingen kunnen hierop een netwerklicentie aanschaffen. Voor bestellingen en meer informatie over de methodiek van de Keuzegids, zie www.keuzegids.nl.

Bron: Keuzegids Masters 2012

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.