Universiteit Leiden

nl en

Eredoctoraat voor Rob Verpoorte

Prof.dr. Rob Verpoorte heeft op 27 januari 2012 een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit van Uppsala in Zweden. Hij heeft deze onderscheiding ontvangen wegens zijn jarenlange nauwe samenwerking met de Farmaceutische Faculteit in Uppsala en zijn belangrijke en vooraanstaande wetenschappelijke werk, met name op het gebied van de plantencelbiotechnologie en metabolomics.

Onderzoeksgebied

Verpoorte studeerde farmacie aan de Universiteit Leiden, waar hij in 1976 promoveerde op het proefschrift Pharmacognostical studies of some African Strychnos species. Tussen 1976 en 1987 was hij universitair docent. In 1987 werd hij hoogleraar in de farmacognosie en de plantencelbiotechnologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. 

Verpoorte houdt zich aan de Universiteit Leiden bezig met onderzoek met betrekking tot fytochemie, geneeskrachtige planten, secundaire plantenstoffen, biosynthese en metabolomics. Hij richt zich op de kennis van het secundaire metabolisme van planten en de mogelijkheden om dit te modificeren. Hij doet dit met het doel om bijvoorbeeld de productie van farmaceutisch belangrijke stoffen te verhogen of om een plant meer resistent te maken. 

Eerder ontving hij een eredoctoraat van de Universiteit van Amiens, Frankrijk.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.