Universiteit Leiden

nl en

Op expeditie met Freek Vonk

In het nieuwe boek 'Op expeditie met Freek Vonk', dat verschijnt onder National Geographic Junior, vertelt Freek over zijn werk, speciale expedities en geeft hij tips. Waarom ga je op expeditie, wat heb je nodig en waar moet je voor uitkijken?

Het boek bevat daarnaast de meest waanzinnige feiten over dieren en besteedt uitgebreid aandacht aan uitzonderlijke overlevingsstrategieën, opvallende uiterlijke kenmerken en dieren met superzintuigen. De feiten worden aangevuld met sappige anekdotes over bloed afnemen bij slangen, over wat te doen als je oog in oog staat met een olifant en natuurlijk Freeks huisdieren.

Sinds zijn optredens in De Wereld Draait Door is Freek Vonk de bekendste bioloog van Nederland. Hij melkt voor het Instituut Biologie Leiden overal ter wereld gevaarlijke slangen. Dit voor evolutionair onderzoek en de zoektocht naar nieuwe geneesmiddelen. In het lab test hij het gif, onder meer op het effect van medicinale werkingen zoals antibiotica.

Links

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.