Universiteit Leiden

nl en

Leids talent op de Student Research Conference 2011

Vijf Leidse bachelorstudenten strijden op de Student Research Conference met hun onderzoek mee om de kwalificatie 'Het beste bacheloronderzoek van Nederland en België'. Jelmer Wagenaar (Natuurkunde) zoekt naar nog kleinere geheugenopslag. Samen met de andere kandidaten presenteert hij op 24 november zijn onderzoeksproject.

Jelmer verdiept zich in een technisch hoogstandje: hij doet onderzoek naar een nieuwe technologie om geheugen te creëren. ‘USB-sticks, harde schijven en dergelijke worden tegenwoordig steeds kleiner. Maar de techniek die we daar nu voor gebruiken heeft zijn grens bereikt; kleiner dan twintig nanometer kan de geheugenopslag niet worden. Ik onderzoek een methode waarmee we misschien wel in staat zijn minuscuul geheugen te creëren.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.