Universiteit Leiden

nl en

De race om Higgs hervat

Wordt 2011 het jaar van het Higgs-Boson? Volgende maand wordt de rat race om het elementaire deeltje het Higgs-Boson weer hervat. Europa laat dan zijn deeltjesversneller de Large Hadron Collider met nog meer power en non-stop draaien om de achterstand op Amerika met zijn Tevatron-versneller in te lopen.

Als het Higgs-deeltje zoals voorspeld echt bestaat, zullen natuurkundigen de eerste tekenen daarvan dit jaar nog zien.

In Labyrint radio een gesprek over moordende concurrentie, eeuwige roem en het antwoord op vragen over het ontstaan van bijna alles. Met concurrenten en natuurkundigen Ivo van Vulpen van de Universiteit van Amsterdam en Nick van Remortel van de Universiteit van Antwerpen.

Labyrint, zondag 9 januari, 20.04 – 21.00 uur Radio 1

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.