Universiteit Leiden

nl en

Samenwerking biotechnologiebedrijf to-BBB en geneesmiddelenfabrikant NeuroVive

Het Zweedse NeuroVive Pharmaceutical en het Nederlandse to-BBB gaan hun krachten bundelen bij de ontwikkeling van medicijnen voor de behandeling van acute aandoeningen aan het centraal zenuwstelsel, zoals beroertes.

Patiënten profiteren ervan

Door combinatie van kennis en technologie komen er geneesmiddelen beschikbaar die acute aandoeningen aan het centraal zenuwstelsel bestrijden en waarvoor de bloed-hersenbarrière geen obstakel vormt. NeuroVive en to-BB doen niet alleen onderzoek, ze werken ook samen aan de commercialisering van de uitkomsten daarvan. Ze verwachten dat een grote groep patiënten baat zal hebben bij deze samenwerking.

to-BBB

Biotechnologiebedrijf to-BBB is een spin-off van het Leiden/Amsterdam Center for Drug Research, gevestigd op het Leiden Bio Science Park. Het ontwikkelt medicijnen die de bloed-hersenbarrière (Blood-Brain Barrier, oftewel BBB) op een veilige manier kunnen doorbreken. Deze barrière, een beschermlaag van endotheelcellen tussen de bloedvaten in de hersenen en de hersenen zelf, houdt bacteriën tegen. Dat voorkomt infectie, maar belemmert ook de afgifte van medicijnen aan de hersenen via het bloed.

NeuroVive Pharmaceutical

Het belangrijkste doel van NeuroVive Pharmaceutical is de ontwikkeling van medicijnen voor het behandelen van hersentrauma’s en andere neurologische aandoeningen. Deze medicijnen beschermen het centraal zenuwstelsel tegen de gevolgen van een beroerte, een hartstilstand of beschadigingen aan het ruggenmerg.

Links

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.