Universiteit Leiden

nl en

Laura Heitman wint DSM-award

Dr. Laura Heitman, promoveerde op 22 april 2009 op het vinden van stoffen die in het kader van een IVF-behandeling in een pil kunnen worden toegediend. Nu heeft ze met haar onderzoek een Science & Technology Award van DSM gewonnen.

Heitman deed het onderzoek naar aanleiding van het feit dat het toedienen per injectie van de hormonen die noodzakelijk zijn bij een IVF-behandeling, tot vervelende bijverschijnselen kunnen leiden. De vraag was dus: kan de toediening ook via een pil? Heitman ontdekte dat dat kon. 

De DSM awards kennen een eerste, tweede en derde prijs en een groep van zes vierdeprijswinnaars. Heitman viel in deze laatste groep. Het leverde haar een bedrag van € 1250 euro op. 

DSM heeft een awardsprogramma in het leven geroepen: om erkenning te geven aan de prestaties van onderzoekers en hen te stimuleren om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In de visie van DSM zijn academisch onderzoek en industrieel onderzoek beide belangrijk. Ze, vullen elkaar aan en zijn beide nodig om innovaties te realiseren. 

Heitman, die meerdere prijzen won, werd na haar promotie tenure track universitair docent bij het LACDR. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.