Universiteit Leiden

nl en

The Little Green Machine

Onderzoekers uit de informatica, wiskunde, meteorologie, materiaalbouw natuur- en sterrenkunde hebben gezamenlijk een oplossing gevonden voor hun grote behoefte aan rekenvermogen. De diverse groep onderzoekers heeft voor de bouw van een revolutionaire supercomputer, die "Little Green Machine" gaat heten, een subsidie van 110.000 Euro toegekend gekregen van NWO.

Het rekentuig zal kleiner zijn dan enige andere supercomputer in Nederland maar met een rekenkracht vergelijkbaar met de grootste supercomputers. Tevens zal het apparaat minder elektriciteit verbruiken dan andere supercomputers. Arjen Doelman zegt hierover: "We willen graag heel grote sommen maken, maar dat mag niet meer ten koste te gaan van het milieu." 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.