Universiteit Leiden

nl en

Biologie studente Marie-Anne Frenken krijgt aanmoedigingsprijs jonge sporters

De Leidse sporters van het jaar zijn weer gekozen. Nicole Beukers (roeien, KSRV Njord), Marie Anne Frenken (roeien, KSRV Njord), Alex Klinkenberg (turnen, Excelsior Leiden), Eelke Roman (waterpolo, LZ 1886) en Monica Wink (taekwondo, Taekwondo Vereniging Leiden) kregen allemaal aanmoedigingsprijzen voor de jonge sporters.

Jaap Schouten (rechtenstudent en roeier bij Njord) is 15 januari opnieuw tot sportman van het jaar 2009 gekozen tijdens de Leidse sportverkiezingen in Corpus.

Iefke van Belkum (waterpolo) werd sportvrouw van het jaar. Daarmee prolongeren beiden hun titel, want ook de afgelopen jaren werden de twee olympische sporters tot Leidse sportman en -vrouw gekozen. Dat zelfde geldt voor de sportploeg van het jaar, het damesteam van ZVL (waterpolo).

De in 2005 ingestelde ereprijs voor een bijzondere prestatie op sportgebied ging naar schaakorganisator Jan Bey.

Afbeelding: Koninklijke Holland Beker 2009 ┬ę NLroei - katie@nlroei.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.