Universiteit Leiden

nl en

Sylviuslaboratorium open voor biologen

Op 24 november opent rector magnificus prof.mr. Paul van der Heijden het Sylviuslaboratorium, de nieuwe huisvesting van het Instituut Biologie. Het is geen toeval dat die datum is gekozen voor de officiële opening: honderdvijftig jaar geleden verscheen op 24 november On the Origin of Species van Charles Darwin.

Aansluitend aan de openingsplechtigheid onthult de Leidse wethouder van Verkeer en Milieu, mr. John Steegh aan de Darwinweg bij Naturalis het straatnaambordje ‘Darwinweg’. Daarnaast wordt het boek Darwin in Leiden; een zoektocht naar de connecties tussen Leiden en Darwin gepresenteerd. Auteur is de Leidse biologe dr. Rinny E. Kooi. Wethouder Steegh en dr.ir Bert Geerken, directeur van Naturalis, ontvangen de eerste exemplaren.

Het Sylviusgebouw is verbouwd tot een nieuw gebouw met state-of-the-art faciliteiten waar de Leidse biologen kwalitatief hoogwaardig onderzoek verrichten. Tot afgelopen zomer waren ze gehuisvest op twee andere locaties in Leiden, namelijk het Van der Klaauwlaboratorium aan de Kaiserstraat en het Clusiuslaboratorium aan de Wassenaarseweg. Deze gebouwen voldeden niet meer aan de eisen die hedendaags onderwijs en onderzoek aan de huisvesting stellen. Naast de vooruitgang in faciliteiten is het tevens hiermee voor het eerst dat de biologische onderzoeksgroepen in één gebouw geconcentreerd zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.