Universiteit Leiden

nl en

Prof.dr. Robert Tijdeman Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Vrijdag 29 augustus hield Rob Tijdeman in een afgeladen Academiegebouw zijn afscheidsrede als hoogleraar Getaltheorie, getiteld `Mijn leven als wiskundige'. Na afloop van deze rede werd hij in naam van de koningin door de burgemeester van Leiderdorp benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Tijdens zijn afscheidsrede memoreerde Tijdeman onder meer een aantal hoogtepunten uit zijn carriere tot nu toe, zoals zijn resultaten over verschillen van `hogere machten', en zijn inzicht dat een variant van de Chinese Reststelling kon leiden tot een doorbraak in de discrete tomografie. De burgemeester roemde in zijn toespraak vooral Tijdemans internationale aanzien en de vele samenwerkingsverbanden die hij zowel in het binnen- als in het buitenland is aangegaan. Lees verder.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.