Universiteit Leiden

nl en

Interactieve website voor jongeren geeft inzicht in puberbrein

Waarom is er zoveel informatie over ‘puberende hersenen’ voor ouders en leerkrachten, maar zo weinig voor jongeren zelf?

De website Kijk in je brein doet hier iets aan.

Wetenschappers aan de Universiteit Leiden introduceren een unieke interactieve website speciaal voor jongeren, 'Kijk in je Brein’ geheten, en ontwikkeld in samenwerking met experts in jongerencommunicatie (Bureau YoungWorks). Maandag 31 augustus, tijdens de opening van het academische jaar van de Universiteit Leiden lanceert initiatiefnemer prof.dr. Eveline Crone de website. Crone is hoogleraar ontwikkelingspsychologie en bekend van het boek Het Puberende Brein (Uitgeverij Bert Bakker 2008) en vele publiekslezingen.

Surfend door de website nemen jongeren een kijkje in hun eigen hersenen en ontdekken hoe hun hersenen werken, wat wetenschappers dagelijks doen om hier meer over te weten te komen, en wat jongeren zo uniek maakt.

Voorafgaand aan de lancering organiseren onderzoekers van Crone’s laboratorium een bijeenkomst met workshops, interviews en discussiegroepen voor scholieren van het Leidse Pre-University College. Tijdens deze bijeenkomst leren zij meer over de dynamische hersenen en de bijzondere veranderingen die hierin plaatsvinden.

Wat maakt jongeren zo bijzonder, en welke mogelijkheden en grenzen bieden hersenen in groei? Binnen het Leiden Institute for Brain and Cognition (LIBC)- Junior worden krachten gebundeld en kijken wetenschappers over de grenzen van disciplines. Met als resultaat: meer inzicht in de relatie tussen groei en rijping van hersenen en in het enorme scala aan vaardigheden die kinderen en jongeren opdoen in deze unieke levensperiode.

Kijk in je brein
LIBC Junior

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.