Universiteit Leiden

nl en

Sophie Starrenburg

Promovendus / buiten

Naam
S.H. Starrenburg LLM
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
s.h.starrenburg@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-9511-7970

Sophie Starrenburg is sinds september 2018 promovenda bij het Grotius Centre for International Legal Studies. Voor het doen van haar onderzoek heeft zij in 2018 de NWO Onderzoekstalentbeurs toegekend gekregen.

Meer informatie over Sophie Starrenburg

Sophie studeerde in 2014 summa cum laude af aan het Leiden University College in Den Haag, waar zij zich specialiseerde in internationaal publiekrecht. In 2015 werd ze geselecteerd om haar bachelorscriptie over het onderwerp van culturele genocide te presenteren op de 440e Dies Natalis van de Universiteit Leiden.

Na haar bachelorstudie heeft Sophie het LL.M. programma in internationaal publiekrecht gevolgd aan de Universiteit Leiden, waar zij cum laude afstudeerde en lid was van het Telders International Law Moot Court Competition team.

Na haar studies in Leiden heeft ze een LL.M. gevolgd aan de Universiteit van Cambridge als Rotary International Scholar. Gedurende haar tijd in Cambridge was zij redacteur van het Cambridge International Law Journal. Ze studeerde af met first class honours en ontving de De Hart Prize in Law van Christ’s College.

Van 2016 tot 2018 werkte Sophie als onderzoeks- en onderwijsmedewerker bij het Grotius Centre for International Legal Studies, waar zij sinds September 2018 verbonden is als promovenda op het gebied van internationaal cultuurrecht. Voor het doen van haar onderzoek heeft zij de NWO Onderzoekstalentbeurs toegekend gekregen. Een samenvatting van het onderzoeksproject kan hier worden gelezen.

Sophie is specifiek geïnteresseerd in de raakvlakken tussen de bescherming van cultureel erfgoed en het internationaal recht, en was voor enkele jaren werkzaam als onderzoeker binnen de Adviescommissie Restitutieverzoeken Cultuurgoederen en Tweede Wereldoorlog in Den Haag.

Titel onderzoek: De grondslagen van de bescherming van cultureel erfgoed onder internationaal publiekrecht. Lokale en globale belangen balanceren door middel van mensenrechten.

Promovendus / buiten

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Grotius Centre for Intern Legal Studies

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.