Universiteit Leiden

nl en

Semonti Bhattacharyya

Universitair docent

Naam
Dr. S. Bhattacharyya
Telefoon
+31 71 527 5913
E-mail
bhattacharyya@physics.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-3387-0531

Semonti's onderzoek richt zich op quantumtransportmetingen in quantummaterialen zoals grafeen, van der Waals heterostructuren en topologische isolatoren.

Meer informatie over Semonti Bhattacharyya

Dr. Semonti Bhattacharyya trad in juli 2022 in dienst bij het Leids Instituut voor Natuurkunde als universitair docent (assistant professor). In 2016 voltooide zij haar doctoraalstudie aan de natuurkundeafdeling van het Indian Institute of Science (IISc), Bangalore (India). Na een korte postdoc bij IISc verhuisde ze in 2017 naar Monash University, Melbourne (Australië) om daar als postdoc te werken. In 2019 kreeg ze een "Women in FLEET fellowship" van het ARC centre of excellence for future low energy electronics technology (FLEET).

Als experimenteel fysicus richt Semonti's onderzoek zich op kwantumtransportmetingen in kwantummaterialen zoals grafeen, van der Waals heterostructuren en topologische isolatoren. Haar onderzoeksgroep in Leiden onderzoekt de fabricagetechnieken van nieuwe van der Waals heterostructuren, en elektrische transportmetingen daarin als functie van draaihoek en druk.

Universitair docent

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Leiden Instituut Onderzoek Natuurkunde
  • LION - Quantum Matter & Optics

Werkadres

Oort
Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden
Kamernummer 168A

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.