Universiteit Leiden

nl en

Rosa Koenraadt

Universitair docent

Naam
Dr. R.M. Koenraadt
Telefoon
+31 71 527 4194
E-mail
r.m.koenraadt@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-8394-6445

Rosa Koenraadt is universitair docent criminologie bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie.

Meer informatie over Rosa Koenraadt

Algemeen

Rosa Koenraadt is sinds 2018 werkzaam als universitair docent criminologie aan het Instituut voor Strafrecht en Criminologie. Na afronding van haar bacheloropleiding psychologie en masteropleiding criminologie was zij verbonden aan het Willem Pompe Instituut van de Universiteit Utrecht. In 2018 heeft zij haar proefschrift afgerond binnen het Erasmus Mundus Doctorate in Cultural and Global Criminology (DCGC) programma aan de Universiteit Utrecht

Onderzoek

De onderzoeksagenda van Rosa richt zich voornamelijk op de relatie tussen problematische schulden en criminaliteit en de rol van financiële problematiek binnen het strafrecht. Zo is zij onder andere betrokken bij onderzoek naar schulden tijdens en na detentie, schulden van veroordeelden en was zij als projectleider betrokken bij onderzoek naar financieel toezicht in Nederland. Zij maakt binnen haar onderzoek gebruik van zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden.      

Daarnaast is Rosa als projectleider en onderzoeker verbonden aan het grootschalige onderzoek ‘Van Bajes naar Buiten’. In dit onderzoek wordt de beleving van het re-integratieproces in kaart wordt gebracht door zowel lange als kortgestrafte personen tijdens en na detentie te volgen. Binnen dit onderzoek wordt longitudinale data verzameld aan de hand van interviews met gedetineerde personen en reintegratieprofessionals, focusgroepen, expertmeetings en dossieranalyse. 

Het onderzoek van Rosa vindt plaats binnen het onderzoeksprogramma Criminal Justice: Legitimacy, Accountability, and Effectivity.

Onderwijs

Rosa Koenraadt verzorgt binnen de bacheloropleiding de vakken Methoden en Technieken II (M&T2), Practicum Verklarende Criminologie en Onderzoeksvaardigheden. Daarnaast begeleidt zij bachelor- en masterscripties.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.25

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.