Universiteit Leiden

nl en

Roos Stolker

Duale promovendus/gast

Naam
Drs.ir. R. Stolker
Telefoon
+31 70 800 9589
E-mail
r.stolker@fgga.leidenuniv.nl

Roos Stolker participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre. Werktitel proefschrift: 'Development perspective on shared urban heritage. Transformation of the Latin American city'.

Meer informatie over Roos Stolker

1982                       MSc Bouwkunde, Technische Universiteit Delft
1984 - 2004         Diverse opleidingen op het gebied van Bedrijfskunde en diverse opleidingen
2017                       MA Latijns Amerika Studies, Universiteit Leiden

Na haar afstuderen in 1982 is Roos werkzaam geweest als architect, projectmanager en organisatieadviseur. Tot en met 1990 werkte zij aan stadsvernieuwingsprojecten en nieuwbouwontwikkeling, zowel utilitaire als woningbouwprojecten. Na een periode van 3 jaar buitenland (Colombia) heeft zij in Nederland een tiental jaren gewerkt als ontwikkelingsmanager nieuwbouwlocaties en stedelijke vernieuwing, eerst voor een institutionele belegger en later voor een ontwikkelingsbedrijf. Sinds 2004 werkt zij zelfstandig, als interim-manager en procesmanager gebiedsontwikkeling. Een aantal van haar opdrachten is specifiek gericht op huisvesting en vastgoed in de zorg. Onderzoek en advies maakt altijd deel uit van  haar projecten.

Docentschap loopt als een rode draad door haar loopbaan heen: toen zij in Colombia woonde  heeft zij als gastdocent lesgegeven aan architectuurstudenten van Universiteit Tadeo Lozano in Cartagena; later in Nederland aan masterstudenten Gebiedsontwikkeling van de TU Delft en recentelijk in Bolivia aan postdoc studenten van de Architectuurfaculteit in Sucre.  Stedenbouw en stedelijk erfgoed zijn voor haar belangrijke vakgebieden. Roos is bestuurslid geweest van de BNSP (Beroepsvereniging van Nederlandse Stedenbouwkundigen en Planologen) en zit in de begeleidingscommissie van de opleiding Erfgoed en Ruimte aan de Hogeschool Utrecht.

Haar vakmatige interesse in de Latijns Amerikaanse stad en cultuur heeft zij verder uitgebouwd via een master Latijns Amerika studies aan de Universiteit van Leiden. In 2017 heeft zij haar masterthesis afgerond met als titel: “De transformatie van de stad in Latijns Amerika en de ontwikkeling van het toerisme.   Stedelijke en toeristische ontwikkeling van Cartagena”.

Duale promovendus/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Contact

Promovendus

  • Faculteit der Geesteswetenschappen
  • Instituut voor Geschiedenis
  • History and International Studies

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.