Universiteit Leiden

nl en

Rachel de Jong

Universitair docent

Naam
R. de Jong MSc
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
r.de.jong@fsw.leidenuniv.nl

Rachel de Jong is als universitair docent werkzaam bij de Programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen. Zij is voornamelijk betrokken bij klinisch onderwijs en begeleiding van bachelor- en masterstudenten.

Zij behaalde de masters Klinische Neuropsychologie (2015) en Klinische Ontwikkelingspsychologie (2016) aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast behaalde zij haar minor Psychomotorische Therapie (2016) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens haar master was zij verbonden aan het Oxford Centre for Anxiety Disorders and Trauma (OXCADAT), waar zij onderzoek deed naar cognitieve gedragstherapie (CGT) voor angststoornissen en PTSS. Deze onderzoekslijn zette zij voort tijdens haar promotieonderzoek (2020) bij de afdeling Klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen dit onderzoek richtte zij de Durfpoli op, waar zij zich boog over de vraag hoe de uitkomst van CGT voor specifieke en sociale angsten bij kinderen en jongeren kan worden verbeterd. Naast haar promotieonderzoek werkte Rachel binnen de kennislijn Angst, Stemming en Dwang bij Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie als psychomotorisch therapeut en cognitief gedragstherapeut i.o.

CV Rachel de Jong (2020)

Onderzoek

In haar onderzoek richt Rachel de Jong zich op de diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met angststoornissen zoals specifieke en sociale fobieën en selectief mutisme. Hierbij ligt haar focus tevens op het doen van cross-cultureel onderzoek en het verbeteren van ‘global youth mental health’.

Nevenwerkzaamheden

BewegenWerkt
Als psychomotorisch therapeut coacht zij beweegactiviteiten en gezondheidsvaardigheden van vrouwen van 18-60 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt.

FlowReizen
Als psycholoog begeleidt zij reizen voor (jong)volwassenen met ASS, LVB, NAH, of epilepsie.
 

Prijzen en onderscheidingen

Klokhuis Wetenschapsprijs: 2e prijs ‘Oog in oog met je angst op de Durfpoli’

Links

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4A22

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.