Universiteit Leiden

nl en

Rachel de Jong

Universitair docent

Naam
Dr. R. de Jong
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
r.de.jong@fsw.leidenuniv.nl

Rachel de Jong werkt als universitair docent bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Zij is voornamelijk betrokken bij klinisch onderwijs en begeleiding van bachelor- en masterstudenten.

Meer informatie over Rachel de Jong

Kort CV

Rachel de Jong is als universitair docent werkzaam bij de Programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen. Zij is voornamelijk betrokken bij klinisch onderwijs en begeleiding van bachelor- en masterstudenten.

Zij behaalde de masters Klinische Neuropsychologie (2015) en Klinische Ontwikkelingspsychologie (2016) aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast behaalde zij haar minor Psychomotorische Therapie (2016) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens haar master was zij verbonden aan het Oxford Centre for Anxiety Disorders and Trauma (OXCADAT), waar zij onderzoek deed naar cognitieve gedragstherapie (CGT) voor angststoornissen en PTSS.

Deze onderzoekslijn zette zij voort tijdens haar promotieonderzoek (2021) bij de afdeling Klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen dit onderzoek richtte zij de Durfpoli op, waar zij zich boog over de vraag hoe de uitkomst van CGT voor specifieke en sociale angsten bij kinderen en jongeren kan worden verbeterd.

Naast haar promotieonderzoek werkte Rachel binnen de kennislijn Angst, Stemming en Dwang bij Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie als psychomotorisch therapeut en cognitief gedragstherapeut i.o.

Onderzoek

In haar onderzoek richt Rachel de Jong zich op de diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met angststoornissen zoals specifieke en sociale fobieën en selectief mutisme. Hierbij ligt haar focus tevens op het doen van cross-cultureel onderzoek en het verbeteren van ‘global youth mental health’.

Prijzen en onderscheidingen

Klokhuis Wetenschapsprijs: 2e prijs ‘Oog in oog met je angst op de Durfpoli’

Werkdagen

Maandag, dinsdag, donderdag

Opleideling GZ Psycoloog/OG

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Ambulatorium

Werkadres

Rijnveste
Sandifortdreef 17
2333 ZZ Leiden

Contact

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4A19

Contact

  • Flow Reizen B.V. Begeleiden van reizen voor (jong)volwassenen met ASS, LVB, NAH, of epilepsie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.