Universiteit Leiden

nl en

Petra Barneveld

Universitair docent

Naam
Dr. P.S. Barneveld
Telefoon
+31 71 527 3869
E-mail
p.s.barneveld@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-6596-4228

Kort CV

Petra Barneveld werkt als universitair docent en gezondheidszorgpsycholoog op de afdeling Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen van de Universiteit Leiden. In haar wetenschappelijke en klinische werk staan de relaties tussen emotionele en gedragsmatige problemen centraal die het gevolg zijn van verstoringen in de ontwikkeling van het brein.

Petra Barneveld studeerde cum laude af in de Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit Leiden (2008). Zij schreef de masterscriptie getiteld ‘Executive functioning in 6-to-10-year-old children with Intrauterine Growth Restriction (IUGR) and influence of COMT-gen polymorphism’. Voor deze scriptie heeft de Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie de prestigieuze scriptieprijs 2007/2008 aan haar toegekend. In 2009 begon zij aan haar promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden, programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen, onder begeleiding van prof. dr. Hanna Swaab, prof. dr. Herman van Engeland en dr. Leo de Sonneville. Zij heeft haar proefschrift ‘growing up with autism spectrum disorders: outcome in adolescence and adulthood’ verdedigd en is gepromoveerd (2013). In 2014 heeft Petra Barneveld de opleiding tot GZ-psycholoog en orthopedagoog-generalist afgerond en ze is werkzaam op het Ambulatorium, onderdeel van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden.

Onderzoek

Het onderzoek van Petra Barneveld richt zich op de hersenmechanismen onderliggend aan sociale disfuncties, emotie- en gedragsproblemen bij kinderen met autismespectrumstoornissen en X-en Y-chromosomale varianten

Registraties

GZ-psycholoog
Orthopedagoog-Generalist

 

Zie Engelstalig profiel Petra Barneveld

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4.A27

Contact

Publicaties

  • Postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog, RINO Docent neuropsychodiagnostiek en psychopathologie
  • Postacademisch onderwijs, GITP PAO Docent neuropsychodiagnostiek
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.