Universiteit Leiden

nl en

Peggy Bracco Gartner

Docent

Naam
Mr. M.E.J. Bracco Gartner
Telefoon
+31 71 527 6720
E-mail
m.e.j.bracco.gartner@law.leidenuniv.nl

Peggy Bracco Gartner is sinds 1 april 2017 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht (afdeling Financieel recht) als docent.

Meer informatie over Peggy Bracco Gartner

Peggy heeft ruim 25 jaar werkervaring op het gebied van financiele toezichtsregelgeving, opgedaan bij respectievelijk Ministerie van Financien, ABN AMRO Bank en de AFM. Ook was Peggy bijna vier jaar (straf)rechter bij de rechtbank Haarlem en drie jaar bestuurder bij Pensioenfonds AFM. Zij combineert haar part-time functie bij de universiteit met haar eigen bedrijf waaruit zij bestuurdersdiensten aan pensioenfondsen aanbiedt en strategisch compliance advies.

Na afronding van haar rechtenstudie aan de Universiteit Leiden, begon Peggy in 1991 haar loopbaan bij het Ministerie van Financien als beleidsadviseur. Bij Financien werkte zij o.a. aan de EU richtlijn beleggingsdiensten en de Nederlandse toezichtregelgeving voor beleggingsdiensten. In 1993 stapte Peggy over naar de juridische afdeling van ABN AMRO Bank, waar zij bijna 10 jaar werkte als inhuis juriste met een advies- en transactiepraktijk op het gebied van beleggen en corporate affairs. Daarna werd zij in 2003 benoemd tot rechter bij de rechtbank Haarlem in de sectie strafrecht. Peggy verliet de rechterlijke macht in 2006 en starte bij de Autoriteit Financiele Marken als senior toezichthouder op de kapitaalmarkten (goedkeuren prospectussen) en als senior toezichthouder op financiele instellingen met een focus op beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen. Van 2011 tot 2016 werkte Peggy als senior beleidsadviseur bij de afdeling Strategie, Beleid en Internationale Zaken van de AFM. In die periode was zij verantwoordelijke voor de AFM bijdrage aan de MiFID II regels voor beleggersbescherming. Peggy was de AFM vertegenwoordiger in ESMA  ESMA Investor Protection and Intermediaries Standing Committee en  IOSCO Committee 3 – Market Intermediaries.  Peggy combineerde deze AFM functie met een bestuurdersfunctie bij Pensioenfonds AFM. Na haar vertrek bij AFM in 2016, heeft Peggy een sabbatical genomen en is zij haar eigen bedrijf gestart van waaruit zij bestuurdersdiensten aan pensioenfondsen aanbiedt en strategisch compliance advies.

Peggy werkt 2 dagen in de week bij het Hazelhoff Centrum voor financieel recht, voornamelijk voor de nieuwe internationale master Advanced Studies in Law and Finance.

Publicaties

 • Strengere eisen aan provisies onder MiFID II
  Tijdschrift voor Compliance, december 2016
 • Nieuwe regels voor financiele markten. Het voorstel van de Europese Commissie voor herziening van de MiFID nader bezien
  Tijdschrift voor financieel recht, mei 2012
  Co-authors: Jelle Dinant, Piebe Teeboom

Talen

Nederlands, Engels.

Docent

 • Faculteit Rechtsgeleerdheid
 • Instituut voor Privaatrecht
 • Financieel Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C2.22

Contact

Publicaties

 • Klachteninstituut Financiele Dienstverlening (KiFiD) Lid Geschillencommissie
 • Stichting Pensioenfonds voor de Metalektro onafhankelijk lid Audit, Risk & Compliance Committee
 • Pensioenfonds Blue Sky Group Lid visitatiecommissie
 • PBG Governance & Advies Bestuursdiensten e/o strategisch compliance advies
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.