Universiteit Leiden

nl en

Peggy Bracco Gartner

Docent

Naam
Mr. M.E.J. Bracco Gartner
Telefoon
+31 71 527 5156
E-mail
m.e.j.bracco.gartner@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-6861-4947

Peggy Bracco Gartner is sinds 1 april 2017 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht (afdeling Financieel recht) als docent.

Meer informatie over Peggy Bracco Gartner

Voordat Peggy Bracco Gartner in dienst trad bij de universiteit werkte zij ruim 25 jaar in de financiële sector. Zij combineert haar part-time functie bij het Hazelhoff Centrum voor Financieel Recht  met een aanstelling als lid van de Geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). .

Na afronding van haar rechtenstudie aan de Universiteit Leiden, begon Peggy in 1991 haar loopbaan bij het Ministerie van Financiën als beleidsadviseur. Bij Financiën werkte zij o.a. aan de EU richtlijn beleggingsdiensten en de Nederlandse toezichtregelgeving voor beleggingsdiensten. In 1993 stapte Peggy over naar de juridische afdeling van ABN AMRO Bank, waar zij bijna 10 jaar werkte als bedrijfsjurist met een advies- en transactiepraktijk op het gebied van beleggen en corporate affairs. Daarna werd zij in 2003 benoemd tot rechter bij de rechtbank Haarlem in de sectie strafrecht. Peggy verliet de rechterlijke macht in 2006 en startte bij de Autoriteit Financiële Marken als senior toezichthouder  kapitaalmarkten (prospectus toezicht) en als senior toezichthouder op financiële instellingen met een focus op beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen. Van 2011 tot 2016 werkte Peggy als senior beleidsadviseur bij de afdeling Strategie, Beleid en Internationale Zaken van de AFM. In die periode was zij o.a. verantwoordelijk voor de AFM bijdrage aan de MiFID II regels voor beleggersbescherming. Peggy vertegenwoordigde de AFM  in ESMA Investor Protection and Intermediaries Standing Committee en  IOSCO Committee 3 – Market Intermediaries.  Daarnaast was Peggy van 2013 tot 2016 bestuurder van Pensioenfonds AFM. Na haar vertrek bij de AFM in 2016 vervulde vervulde Peggy verschillende intern toezicht functies bij diverse Nederlandse pensioenfondsen.  

Sinds 2019 is Peggy Bracco Gartner lid van de Geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) en sinds 2022 vice-voorzitter van de afdeling beleggen.

Onderwijs

Peggy Bracco Gartner is als Academic Coordinator verantwoordelijk voor de Advanced Master Law & Finance. Daarnaast levert zij een bijdrage aan de master Financieel Recht.

Talen

Nederlands, Engels.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Financieel Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C2.21

Contact

Activiteiten

  • Klachteninstituut Financiele Dienstverlening (KiFiD) Lid Geschillencommissie
  • Autoriteit Financiele Markten externe voorzitter hoorcommissie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.