Universiteit Leiden

nl en

Myrthe Kamphof

Promovendus

Naam
M.R.M. Kamphof MSc
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
m.r.m.kamphof@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-5765-8426

Myrthe Kamphof werkt als docent en promovendus bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. De focus van het onderzoek van Myrthe Kamphof ligt op de fenotypering van neurocognitieve profielen, gedrag en psychopathologie van kinderen met zeldzame genetische syndromen en het effect van interventie op de ontwikkeling van kinderen.

Meer informatie over Myrthe Kamphof

Kort CV

Myrthe Kamphof startte in 2016 met de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar bachelor deed zij een minor in Cognitieve Neurowetenschappen aan de Macquarie University in Sydney. Aansluitend begon zij in 2019 aan de research masteropleiding ‘Neuroscience and Cognition’ aan de Universiteit Utrecht.

Zij deed als onderzoeksstagiaire ervaring op bij de afdeling Neonatologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, waar zij haar thesis schreef over Neonatale intensive care gerelateerde stress in relatie tot structurele hersenontwikkeling en het effect van ouder-kind contact op extreem vroeggeboren kinderen bestudeerde. Daarnaast startte zij in 2020 met de masteropleiding Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden, die zij cum laude afsloot. Tijdens deze master schreef zij haar thesis bij de TRIXY studie op de afdeling Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen aan de Universiteit Leiden, waar zij het effect van neurocognitieve interventie op het sociaal cognitief functioneren van kinderen met een extra X of Y chromosoom onderzocht.

Tevens liep Myrthe een klinische stage op de psychosociale afdeling in het Emma Kinderziekenhuis, onderdeel van het Amsterdam UMC, en behaalde zij haar basisaantekening diagnostiek. Na haar afstuderen is zij gestart als promovendus binnen het ProMiSe project en docent aan de Universiteit Leiden.

Onderzoek

De focus van het onderzoek van Myrthe Kamphof ligt op de fenotypering van neurocognitieve profielen, gedrag en psychopathologie van kinderen met zeldzame genetische syndromen en het effect van interventie op de ontwikkeling van kinderen. Hierbij maakt zij gebruik van bijvoorbeeld klinische interviews, neurocognitieve testen en fysiologische maten. Haar promotieonderzoek is onderdeel van de ProMiSe studie; een multidisciplinaire en multicenter studie naar de invloed van genen op neurocognitie en gedrag.

Werkdagen

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Promovendus

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4A23

Contact

Onderzoeker

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Ambulatorium

Werkadres

Rijnveste
Sandifortdreef 17
2333 ZZ Leiden

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.