Universiteit Leiden

nl en

Mojan Samadi

Universitair docent

Naam
Mr.dr. M. Samadi
Telefoon
+31 71 527 5309
E-mail
m.samadi@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-7325-2597

Mojan Samadi is als universitair docent straf(proces)recht verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Mojan Samadi

Mojan Samadi is als universitair docent straf(proces)recht verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

Mojan Samadi heeft strafrecht en internationaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie heeft zij gewerkt bij het Cambodjatribunaal in Phnom Penh en het Libanontribunaal en een advocatenkantoor. Zij is in 2012 in dienst getreden bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden als phd-fellow en heeft naast het verzorgen van onderwijs promotieonderzoek verricht. In het kader van haar proefschriftonderzoek is zij als visiting scholar verbonden geweest aan de Universiteit van Z├╝rich, Universiteit van Helsinki en het Max Planck Instituut in Freiburg. Zij is tevens redacteur geweest van het juridische tijdschrift Ars Aequi.

In 2020 is zij gepromoveerd op het proefschrift Normering en toezicht in de opsporing. Een onderzoek naar de normering van het strafvorderlijk optreden van opsporingsambtenaren in het voorbereidend onderzoek en het toezicht op de naleving van deze normen. Zij is redactiesecretaris van het juridische tijdschrift Boom Strafblad en secretaris van het Gezelschap voor Internationaal Strafrecht. 

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Straf- en Strafprocesrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.19

Contact

Activiteiten

  • Boom Strafblad Redacteur
  • Rechtbank Amsterdam Rechter-plaatsvervanger
  • Gezelschap voor internationaal strafrecht Secretaris/penningmeester
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.